Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

eat_watermelon (1)

VIDEO: Niciodată nu ar trebui să mănânci pepene verde daca arata așa, absolut niciodată!

Trebuie să fiți conștienți de această avertizare a consumatorilor. În ultimul timp, pe rafturi au existat niște fructe kiwi neobișnuit de mari și pepeni verzi.

A existat un scandal uriaș în jurul celei mai mari baze a acestor fructe din China. Agricultorii au suprautilizat substanțele chimice de creștere pentru a crește greutatii recoltei lor, încercând să facă bani în plus. Dar nu numai agricultorii chinezi folosesc aceste produse chimice de creștere, dar și alți producători din țările care sunt producători de top ai acestor fructe.

Potrivit MSNBC, substanța folosită nu este interzisă de reglementările chinezești și este permisă și în S.U.A. pentru utilizarea pe struguri și fructe de kiwi. Aproximativ 115 hectare de pepene verde și 20 de ferme din zona Danyang au fost afectate și, după cum explică MSNBC, singurul lucru pe care agricultorii îl pot face este să taie pepeni verzi și să hrănească porci și pești.

CCTV afirmă că agricultorii folosesc un accelerator de creștere, numit forclfenuron, pe vreme umedă. Specialiștii în agricultură spun că, în această situație, pepenele verde izbucnește. Acest accelerator de creștere este înregistrat pentru utilizarea pe stafide de kiwi și struguri din S.U.A., Europa, Egipt, Chile, Mexic, Canada, Israel, Noua Zeelandă, Turcia și Africa de Sud.

Ce este Forclorfenuron?

Este o substanță de creștere a plantelor, cunoscută sub numele de citokinină, care promovează divizarea celulelor și întârzierea morții celulare. Forclorfenuronul acționează direct asupra septinelor, factorii-cheie ai diviziunii celulare, mitozei.

Acest lucru are ca rezultat fructe prea mari cautate, deoarece vor exploda in orice moment. Aplicarea excesului de forclorfenuron provoacă o diviziune celulară mai rapidă, care este o funcție asemănătoare cancerului.

Deși numărul mai mare de celule înseamnă fructe mai mari, aceasta nu înseamnă că ele conțin substanțe nutritive adecvate dimensiunii lor. Calitatea nutrițională și stabilitatea fructului tinde să se deterioreze.

Fisa de date privind pesticidele din US EPA (Agenția pentru Protecția Mediului) afirmă că forclorfenuronul cauzează emaciare, întârzierea creșterii, inflamația și creșterea mortalității la șobolanii testați.

Aveți grijă de semințele albe din pepeni

Se crede că piețele en gros vând pepeni verzi tratați cu forclorfenuron. Semnele revelatoare sunt fructul deformat, fibros cu mai multe semințe de culoare albă decât negru. Raportul subliniază faptul că nu numai agricultorii folosesc substanțe chimice legale, ci și pe cei ilegali și că multe ferme abuzează de îngrășăminte și pesticide.

Cum să recunoaștem fructele cultivate cu substanțe chimice de accelerare a creșterii

Primul semn că legumele sau fructele pe care le consumați nu a fost cultivate într-un mod complet natural, este lipsa de aromă. Deși poate părea coaptă și plină, încă nu este o senzație de aromă. Forclorfenuronul și alți acceleratori de creștere stimulează diviziunea celulelor și accelerează procesul de creștere a fructelor, dar în același timp scurg de aromă. Dacă vă gândiți la asta, acest lucru este de fapt logic, deoarece aroma vine cu timpul și este un semn de maturitate. Multe legume și fructe necorespunzătoare sunt aproape fără gust.

Când vine vorba de pepeni verzi, dacă sunt mari cu o culoare strălucitoare pe exterior și au mai multă carne albă decât roșie în adâncime, au fost tratați cu forclorfenuron. Alte semne revelatoare sunt semințele albe (pentru pepeni verzi, deoarece semințele naturale nu conțin semințe mici) și fructe fibroase care, în unele cazuri, ar putea avea o formă ciudată.