Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

Is-canola-oil-healthy-2

Trei motive pentru a evita ulei de canola ca ciuma

Contrar a ceea ce ați auzit, există mai multe motive pentru a evita uleiul de canola. Din păcate, campaniile inteligente de marketing și de publicitate convingătoare au reușit să convingă nenumărate milioane de oameni că uleiul de canola este de fapt o opțiune sănătoasă atunci când vine vorba de gătit. Este, de asemenea, folosit în multe alimente diferite, și în special în lucruri cum ar fi margarina și alimente procesate.

# 1 – Insecticidele sunt grave pentru sănătatea ta

Bine, știu ce credeți probabil: agricultorii din întreaga lume își împrăștie culturile cu pesticide, deci care este marele lucru dacă se vor pulveriza și culturile de canola. Ei bine, în primul rând, sfatul meu ar fi să rămân cât mai departe posibil de orice alimente care au fost pulverizate. Cu toate acestea, nu este exact ceea ce mă ocup acum. Ceea ce spun de fapt este că uleiul de canola este un pesticid remarcabil de bun. De fapt, este ingredientul cheie al multor pesticide „non-chimice”.

# 2 – aproape toate uleiurile de canola sunt produse din culturi modificate genetic

Alimentele modificate genetic sunt la fel de controversate astăzi așa cum au fost ele vreodată. În zilele noastre, modificarea genetică a făcut posibil ca agricultorii să crească în mod semnificativ mai mult decât oricând. Având în vedere că populația lumii continuă să crească de la an la an, mulți cred că culturile modificate ne vor ajuta să evităm o potențială lipsă de alimente în viitor, dar din nou, acest lucru este discutabil.

Oricum, nu voi intra în toate astea acum, dar voi spune că fac tot ce-mi stă în putință pentru a evita consumul de alimente modificate genetic. Pentru mine, acesta este unul dintre motivele pentru a evita uleiul de rapita. La urma urmei, mai mult de 90% din toate uleiurile de canola sunt produse din culturile modificate genetic. Deci, aș folosi ulei de canola fabricat din 10% din culturile care nu au fost modificate? Cu siguranta nu, dar voi explica de ce un pic mai tarziu dupa ce ne-am uitat la al treilea motiv pentru care este mai bine sa stati departe de acest ulei.

# 3 – Uleiul de Canola este un ulei hidrogenat

Toate uleiurile de gătit, altele decât „presate la rece” sau „extra virgin” sunt rafinate. Acest proces include de obicei degumare; albirea și dezodorizarea. De asemenea, implică temperaturi ridicate și / sau utilizarea unor substanțe chimice urât mirositoare. Chiar dacă alegem să ignorăm substanțele chimice, nu putem scăpa de faptul că procesul de rafinare face ca petrolul să devină ulei hidrogenat care conține acizi grași trans care distrug sănătatea. În mod coincidențial, acizii grași trans sunt extrem de nocivi pentru sănătatea cardiovasculară.

Bine, acum că am analizat trei motive pentru a evita uleiul de canola, să aruncăm o privire mai atentă la acest ulei în general:

Ce este uleiul de canola?

Uleiul obținut din semințele de struguri este, evident, uleiul din semințe de struguri; uleiul pe care-l primim de la porumb este uleiul de porumb, deci sigur că uleiul de canola trebuie să provină din semințe de canola? Ei bine, nu chiar, pentru că nu există nici un fel de semințe de canola, cel puțin nu aici pe planetă. Uleiul de canola vine de fapt din rapiță, iar în trecut a fost pur și simplu cunoscut sub numele de ulei de rapiță. În această etapă, uleiul de rapiță nu a fost utilizat în industria alimentară. În schimb, a fost utilizat în principal ca lubrifiant în sectorul industrial.

Undeva în jos, a început să-și găsească drumul în lanțul alimentar, dar pentru că este atât de toxic, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a intervenit și a interzis-o oficial în 1956, declarând că nu era sigur pentru consumul uman La nivelurile sale ridicate de acid erucic.

Modificarea genetică a rapiței

Până în anii 1970, cultivatorii au găsit o cale de a modifica genetic rapița, care la rândul ei le-a permis să producă ulei cu mai puțin acid erucic. Cu un acid erucic redus, uleiul a fost considerat sigur pentru consumul uman și a fost inițial vândut ca „ulei de rapiță” sau „ulei de LEAR” (rapiță cu acid eucicic scăzut). Cu toate acestea, din motive de marketing, numele a fost ulterior schimbat în ulei de Canola.

Deși modificarea genetică a avut succes la scăderea conținutului de acid erucic, a crescut și cantitatea de acid oleic și aceasta a reprezentat încă o dată un motiv serios de îngrijorare deoarece acidul oleic a fost legat de o serie de probleme de sănătate, printre care:

Creșterea retardată (interzisă în formulele pentru sugari)

Anomalii ale trombocitelor din sânge

Daune produse de radicalii liberi

Creșterea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer

O privire sumară asupra culturilor modificate genetic

În 2011, o revizuire a 19 studii diferite care au implicat mamifere care au fost hrănite cu soia și porumb modificat genetic pentru o perioadă de 90 de zile, a constatat că alimentele modificate genetic pot afecta funcția renală și hepatică. Revizuirea publicată în „Environmental Studies Europe” și afirmă că în studiile menționate, funcția renală a fost redusă cu 43,5%, în timp ce funcția hepatică a fost redusă cu 30,8%. Chiar vrei să-ți pui sănătatea la un astfel de risc?

Pe scurt, trăirea sănătoasă și uleiul de canola pur și simplu nu merg bine împreună. Există opțiuni mult mai bune, inclusiv uleiul de măsline extra virgin organic; Uleiul de cocos presat la rece ; unt sau ghee provenind de la bovine pășunate și etc. Aveți nevoie de alte motive pentru a evita ulei de canola? Dacă doriți să găsiți mai multe motive, aș recomanda în mod serios să faceți câteva căutări Google. Vă garantez că în curând veți evita uleiul de canola ca și cum ar fi ciuma.