Sanatos Online

Țeapa prin care românii sunt furați! Specialiștii lansează un avertisment fără precedent să fii atent la telefon

Metoda „accidentul” poartă numele și de „vishing”. Este o metodă de phishing, după cum o prezintă Europol,

prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing). Tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.

Atacatorul te va suna si o sa incerce sa te convinga, folisind date despre tine de regula unele disponibile online, in mod public.

Primul lucru pe care il va face este sa te salute cu numele tau, ca sa nu devi suspiios legat de conversatia avuta si necesitatea ei , atacatorii va apela la povestii de

urgenta la gel ca in cazurile phishing, conturi blocate, plati suspicioase, sisteme neasigure, livrare de colete, probleme legate de conturile bancare, accidente.

Prin metoda „accidentul”, cineva te sună sau îți dă mesaj și se dă drept membru al familiei. Cererea e urgent și vrea să îți oferi ajutorul, evident că financiar, ca să ajuți victimele unui accident. Merge la persoane în vârstă și nu numai.

BONUS

Cele 7 semne care arata ca ai putea avea un accident vascular cerebral intr-o luna

Un accident vascular cerebral este principalul vinovat pentru dizabilitate in societatea noastra moderna.

Din pacate nimeni nu este scutit de aceste accidente vasculare, specialistii sun ca cei care fumeaza nu isi monotorizeaza hipertensiunea arteriala.

si consuma prea mult alcool, au nivelul de colesterol din sange crescut si istoric de boli cardiace sunt mai susceptibili de a avea un atac cerebral.

Accidentul vascular, cunoscut și sub numele de accident vascular cerebral (AVC), injurie cerebro-vasculară (ICV), sau atac cerebral, este atunci când un flux sangvin slab către creier duce la moartea celulelor.

Există două tipuri principale: cel ischemic cauzat de lipsa fluxului sangvin și hemoragic din cauza sângerării.

Acestea duc la părți ale creierului care nu funcționează corespunzător

De obicei, dar nu mereu, simptomele apar rapid. Dacă simptomele durează mai puțin de una sau două ore, atunci este cunoscut drept atac ischemic tranzitor (AIT)

Atacurile hemoragice ar putea fi asociate de asemenea cu dureri de cap severe

Simptomele unui accident vascular pot fi permanente, complicatiile pe termenul lung pot include pneumonia sau pierderea controlului vezicii urinare.

Simptome:

– Stari de amorteala

– salabiciune sau paralizie a fetei

– tulburari de mers, vedere aum ar fi pieerderea vederii doar pe o parte, vorbire.

– ameteala, pierderea echilibrului sau a coordonarii

– confuzie, dureri de cap.

Principalul factor de risc al atacului cereboral este tensiunea arteriala mare, alti factori de risc includ printre altele.

fumatul de tutun, obezitatea, colesterolul ridicat, diabetul, Un accident vascular ischemic este, de obicei, cauzat de un blocaj al unui vas de sânge.

Un accident vascular hemoragic este cauzat de sângerare, fie direct în creier, fie în spațiul ce împrejmuiește creierul.

Prevenire si tratament:

Prevenția include scăderea factorilor de risc precum și posibil aspirina, statinele,

operație chirurgicală pentru a deschide arterele creierului la persoanele ce prezintă strâmtorare și warfarina la persoanele cu fibrilație atrială.

Un accident vascular necesită adesea ajutor de urgență. Un atac vascular ischemic, dacă este detectat până la între trei și patru ore și jumătate poate fi tratat cu o medicație ce poate rupe cheagul.

Aspirina poate fi utilizată. Unele accidente vasculare hemoragice beneficiază de chirurgie.

Tratamentul pentru recuperarea funcțiilor pierdute se numește reabilitare în urma unui accident vascular cerebral și are loc,

în mod ideal, într-o unitate de tratare a accidentelor vasculare; însă, acestea nu există în multe părți ale lumii.