Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

4-early-symptoms-of-ovarian-cancer-that-every-woman-needs-to-know (1)

Simptomele precoce ale cancerului ovarian pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască

Cancerul, ca un spectru larg de boli, este în prezent una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial (1) și este responsabil pentru 30% din toate decesele din Canada – mai mult decât orice altă boală sau cauză posibilă

(2). Cancerul ovarian în mod specific a fost estimat a avea 2800 de cazuri noi și 1750 de decese în Canada (3) și 22,280 de cazuri noi și 14,240 de decese în Statele Unite în 2016 (4), potrivit Canadian și American Cancer Societies. Învățarea simptomelor cancerului ovarian devreme este una dintre cele mai bune modalități de a primi tratament și de a îmbunătăți rezultatele.

Ce este cancerul ovarian?

Cancerul ovarian apare atunci când celulele ovarelor dezvoltă tumori care devin maligne.

Acest tip de cancer este cunoscut ca ucigașul tăcut, datorită lipsei simptomelor percepute și dificultății de a fi detectat prin screening. Deși cel mai frecvent este la femeile aflate în post-menopauză, tot mai multe cazuri arată o prevalență crescută la femeile în vârsta de 30 de ani și la vârsta de 40 de ani, poate chiar și mai mică.

Cercetările din Marea Britanie au constatat că depistarea precoce a cancerului poate crește drastic șansa dumneavoastră de a supraviețui, astfel că atenția acordată corpului dumneavoastră și verificarea regulată de către medicul dumneavoastră sunt esențiale. (5) (6)

Lucrul este că, cancerul ovarian nu este tăcut, ci liniștit. În prezent nu există un test de încredere: testele de frotiu nu iau chisturi maligne și chiar testele de sânge CA125 dau adesea negative false. (6) O altă problemă este că multe dintre simptome sunt confundate cu alte boli, cum ar fi IBS (sindromul intestinului iritabil), lăsând tumori în stadiu precoce nediagnosticate până când ajung în stadiul 3, unde acestea pot prezenta bucăți în zona abdomenului și a pelvisului.

Noi cercetări arată că există semne și simptome ale cancerului ovarian la începutul stadiului, iar ca noi femeile trebuie să fim atente .

4 Simptome care pot fi semne ale cancerului ovarian:

Persistenta balonare

Dacă observați că vă balonati în mod consecvent și de multe ori (întâmplând frecvent mai mult de trei săptămâni), în cazul în care nu ați fost înainte, acest lucru ar putea fi un semn al creșterii tumorilor canceroase.

Durerea abdominală și pelvină inferioară

Gândiți-vă la toate zonele în care vă puteți simți crampe menstruale – stomacul inferior, regiunea pelviană, poate chiar și în partea inferioară a spatelui. În timp ce durerea în timpul menstruației este normală, durerea persistentă care durează dupa perioada în care a dispărut (din nou, trei săptămâni sau mai mult) ar putea fi un semn al cancerului ovarian. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile aflate în perioada de premenopauză, pentru a fi atente la acestea, deoarece acestea sunt atât de ușor de eliminat pentru durerile de epocă.

Dificultate de a mânca

Dacă observați o scădere semnificativă a apetitului pentru un interval mai mare de trei săptămâni, discutați cu medicul dumneavoastră. În timp ce acest lucru ar putea fi un semn al unei întregi serii de probleme de stomac, intestin și intestin, ar putea însemna și cancer.

Creșterea necesității de a urina

Daca urinati mai des decat o faceati inainte, în ciuda faptului că nu ați efectuat modificări ale consumului de lichide sau dacă sunteți bine într-un minut și aveți nevoie urgentă de urmărirea următoarelor, este posibil să aveți stadii incipiente ale cancerului ovarian.

Toate aceste simptome pot fi cu ușurință și adesea confundate cu probleme și boli cu tractul gastrointestinal. Dacă vă simțiți prezentând oricare dintre aceste simptome atunci când nu ați făcut-o înainte, este important să monitorizați frecvența și persistența acestora. Dacă nu pleacă după trei săptămâni sau mai mult, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a discuta despre verificarea cancerului ovarian.

În calitate de femei, depinde de noi să ne monitorizăm propria noastră sănătate, să informăm femeile în viața noastră, astfel încât și ele să recunoască simptomele acestei boli potențial fatale. Ajutați-ne să luptăm împotriva cancerului ovarian prin împărtășirea acestui articol cu ​​prietenii și familia ta!