Sanatos Online

Prietena mea este soție de stomatolog și m-a învățat cum să scap de tartru și să-mi albesc dinții în doar 4 minute!

Pentru toata lumea isi doreste sa aiba un zambet de invidiat, si pentru ca dintii sunt de mare importanta pentru sanatatea noastra.

In acest articol o sa va artam cateva metode prin care putei sa va albiti dintii acasa.

Bicarbonat de sodiu:

Cu ajutorul unei lingurite de bicarbonat de sodiu si o prizz de sare o sa va indeparteze foarte bine stratul gri de pe dinti.
se va inmuia in apa periuta de dinti si se va aplica pe ea compozitia preparata.

Dupa va puteti spala pur si simplu pe dinti si sa clatiti gura, stati lnistiti bicarbonatul de sodiu nu va daunza cavitatii bucale.

Gel de aloe vera, se va amesteca intr-un pahar cu apa se adauga 0,5 pahare de bicarbonat de sodiu, una lingurita de gel aloe vera, zece picaturi de ulei esential de lamaie si patru lingurite de glicerina vegetala.

Se va amesteca foarte bine si se va turna compozitia intr-un recipient pentru pastrare, se va folosi acest remediu in fiecare zi si veti uita pentru todeauna de depuneri de calcar si pietre.

Coaja de portocale, cea mai rapida metoda de curatare a dintilor, indeparteaza depunerile de pe dinti, tot ce trebuie sa facei este sa frecati cu o coaja de portocale

Si dupa tineti-o in gura inca zece minute, puteti incerca si coaja de citrice, folositi partea alba, se va marunti in rasnita si se va adauga in pasta de dinti.

Utilizati aceasta metoda in fiecare zi , pentru ca ajuta la inlaturarea microoganismelor daunatoare din cavitatea bucala si este un inalbitor al samaltului .

Bacteriile se depun pe dinţi, apare placa bacteriană şi apoi se formează tartrul care poate fi îndepărtat doar de medicul stomatolog în urma unor şedinţe specializate.

Poziţia dinţilor este un alt factor. Nu toţi dinţii sunt la fel de afectaţi de depunerile de tartru. Zona internă a dinţilor frontali este cea mai afectată. Periuţa pătrunde mai greu în aceste zone, iar placa bacteriană ajunge să se transforme în tartru.

De aceea credem că în programa şcoală ar trebui să existe ore de educaţie stomatologică. Să învăţam că prevenţia este cheia rezolvării multora dintre probleme noastre.