Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

ghimbir-bio

Prepara un remediu cu ghimbir pentru a preveni cancerul, reducerea nivelului de colesterol si vindeca artrita

Alimentele fermentate sunt alimente care au trecut printr-un proces de lactofermentation în care bacteriile naturale se hrănesc cu zahăr și amidon în produsele alimentare creand acid lactic. Acest proces păstrează alimentele și creează enzime benefice, b-vitamine, acizi grași omega-3, și tulpini diferite de probiotice.

Fermentația naturală a produselor alimentare a fost de asemenea demonstrata ca conserva nutrienți în alimente și rup produsele alimentare până la o formă mai digerabil. Acest lucru, împreună cu un stol de probiotice create în timpul procesului de fermentație, ar putea explica legatura dintre consumul de alimente fermentate și îmbunătățirea digestiei.

Culturile din întreaga lume au fost consumul de alimente fermentate de ani de zile, de la murata în Germania, la Kimichi în Coreea și peste tot între ele. Studiile au arătat chiar și legătura dintre alimente bogate în probiotice si starea generala de sanatate.

Din păcate, cu progresele tehnologice și de preparare a produselor alimentare, aceste alimente tradiționale au fost în mare parte pierdute în societatea noastră.

Ghimbirul fermentat elimină inflamația, bolile, si chiar cancer . Ingredientul bioactiv, gingerolul, scade inflamația și este un antioxidant.

De asemenea, ghimbirul trateaza alte probleme, cum ar fi greață, creșterea zahărului din sânge, riscurile de inima si a colesterolului LDL rau.

Reteta cu ghimbir fermentat

ingrediente:

1 rădăcină ghimbir organic

1 lingura radacina de turmeric organic (recomandăm acest lucru)

1 lingura sare de mare de Himalaya

1 lamaie, proaspăt stoarsa

Indicatii:

Puneți ghimbir la macerat timp de 15 min. și se îndepărtează coaja

Luati un borcan mic care sa se potriveasca de marimea ghimbirului

Se adaugă sucul și se acopera ghimbirul.

Se adaugă sare și turmeric și se amestecă bine.

Pune totul peste ghimbir și închideți-l strâns.

Lasa acest fermentatie la temperatura camerei timp de 2 săptămâni.

Reteta cu ghimbir:

ingrediente:

2 linguri de zahăr de nucă de cocos organic

2 linguri de ghimbir organic, ras

½ cana de apă purificată

Indicatii:

Se adaugă zahărul în apă la temperatura camerei și se agită până la dizolvare.

Adăuga orice altceva și se acoperă cu o cârpă.

Securizeaza cu o banda de cauciuc.

După o săptămână, se bea cu 16 uncii de apă pentru consum pe stomacul gol