Sanatos Online

Orez cu lapte sanatos siun ingredient secret- incearca acum o sa te indragostesti

Ingrediente:

– o cana de orez

– doua cani cu lapte

– musetel, flori uscate,pliculete, orice ai.

– stafide

– o lingura de lamaie

– esente

Inainte de toate se prepara ceaiul de musetek cu o jumatate de ora inainte de a te apuca de gatit si apoi stafidele se pun inel, cat inca este fierbinte sa se hidrateze si sa absoarba lichidul bun la gust si sanatos.

Când stafidele s-au umflat, apucă-te de prepararea orezului. Spală bine orezul în două-trei ape. Apoi pune într-un vas termorezisten orezul, apa, lingura de miere, stafidele și, dacă vrei, esență de vanilie, rom sau în funcție de preferințe.

Bagă vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă-l aproximativ 20 de minute, sau până când orezul e lipicios, are o consistență cremoasă. Ai grijă să nu se usuce prea tare

Musetelul are o gama de beneficii unele dintre sunt:

– eficace pentru durerile abdominale, indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, flatulenţă şi balonări;

– are proprietăţi calmante şi de aceea este eficient în cefalee, dureri psihosomatice, dureri menstruale şi alte tipuri de spasme sau crampe;

– infuzia de muşeţel ajută în lupta împotriva agitaţiei nervoase, a insomniilor şi coşmarurilor;

– calmează simptomele gripei, rinitei alergice sau astmului;

BONUS

PRAJITURA „FULG DE NEA” – RETETA USOARA PENTRU PLATOUL CU PRAJITURI DE SARBATORI

Prajitura „Fulg de nea” este un desert delicios. Reteta este usoara si completeaza perfect masa de sarbatori.
Ingrediente:

Pentru blat:
180 gr zahar
5 galbenusuri
200 gr faina
1 plic zahar vanilat
10 linguri apa
8 gr praf de copt

Cea mai ieftina prajitura din lume, cu toate ingredientele in aceeasi tava! Fara lapte, oua sau unt!

Pentru crema:
250 gr margarina
350 ml lapte
100 gr nuca de cocos
1 lingura amidon alimentar
putina esenta de rom

Pentru glazura:
200 gr zahar
5 albusuri
nuca de cocos sau ciocolata alba
Mod de preparare:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute. Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz.
Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin (oricum e destul de dens). Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.

Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .

Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.

Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.