Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

stop-buying-avocados-heres-grow-avocado-tree-small-pot-home-600x315

Nu mai cumpărati fructe de avocado. Iată cum poți să crești propriul copac de avocado intr-un vas mic la tine acasa!

Cu excepția cazului în care nu ati naufragiat pe o insulă pustie pentru ultimii doi ani, vei observa că fructele de avocado sunt peste tot! Acest fruct mic verde a fost adăugat la mese în aproape fiecare restaurant și fiecare rețeta de casă posibila. „Tendința de avocado“ este un lucru rău pentru corpul tau, doarece fructul contine potasiu, vitamina B5, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, vitamina E.

Singurul dezavantaj al tendinței este că pe parcursul anului trecut, prețul mediu al unui avocado a crescut cu peste 25%, pentru ca magazinele alimentare sa-si maximizeze profiturile. Pentru a salva niște bani și pentru a mănca fructe de avocado organice proaspete, cresterea unui copac de avocado este o necesitate. Arborele poate insinua că aveți nevoie de o cantitate enormă de spațiu. Cu toate acestea, un avocado este un copac mic și ușor de crescut.

Dacă aveti nevoie de guacamole pentru petrecerea ta de week-end, nu așteptați copacul de avocado , ai putea face fructele de avocado organice acasă! Deci, luati mănușile de grădinărit si gata …
Cum să cresti un copac de Avocado din semințe

Germina

Curățați cu grijă semințele de avocado și asigurați-vă că știți care este partea de sus și care este în partea de jos. Fixati patru scobitori în sămânță, la distanțe egale până la jumătate. De acolo luati un pahar cu apă și un set de semințe în ea, scobitorile ar trebui să le păstrați înmuiate într-un inch de apă.

Semințele trebuie să fie plasate la lumina solară directă, dar într-un loc cald până tulpina a crescut la șase inci și rădăcinile sunt vizibile. Această creștere ar trebui să dureze între două până la șase săptămâni, moment în care tija ar trebui să fie tăiate înapoi la trei inci. Așteptați pentru mai multe frunze să crească și pentru tulpină să ajungă la șase inch din nou înainte de plantare.

Plantă

Ia-ti o oală mare de plante de aproximativ zece cm in diametru, cu o mică gaură în partea de jos pentru drenaj. Se umple oala cu sol bogat in nutrienți, lăsând o mică gaură în partea de sus a compostului pentru sămânța. Se pune sămânța în gaura asigurându-se că nu este prea adânc și că jumătate din sămânța este expusa deasupra solului .

Îngrijire

Odată ce copacul de avocado este plantat, se muta intr-o zona insorita din casa ta. Udati copacul cu generozitate în mod regulat, asigurându-te că rămâne umed.

În cazul în care frunzele încep să se întoarcă maro uscat, acesta este un semn clar că planta nu are suficientă apă. Pentru a rezolva problema pune oala în chiuveta, porniți robinetul și lăsați apa să curgă prin sol pentru câteva momente, asigurându-vă că are apa în exces înainte de a lua planta din chiuveta.

În cazul în care frunzele încep să se îngălbenească și ofili, treci peste udarea plantei. Pentru a remedia situația, nu uda planta timp de câteva zile și redu cantitatea de apă pe care i-o dai în viitor.