Sanatos Online

Multi inca nu au Habar. Ce se intampla daca inghiti ulei de masline pe stomacul gol. Pana si medicii sunt uluiti de efecte

Daca bei ulei de masline pe stomacul gol te asiguri ca toate organele interne functioneaza normal si elimina toxinele.

In special, uleiul de masline este benefic pentru ficat, deoarece stimuleaza detoxifierea lui.

Compoziția uleiului de măsline variază în funcție de soi , altitudine, timp de recoltare și proces de extracție.

Conține în principal acid oleic (până la 83%), cu cantități mai mici de alți acizi grași, inclusiv acid linoleic (până la 21%) și acid palmitic (până la 20%).

Uleiul de măsline extra virgin este necesar să nu aibă aciditate mai mare de 0,8% și este considerat a avea caracteristici aromatice favorabile.

Alegerea unui ulei de măsline presat la rece poate fi similar cu alegerea unui vin . Aroma acestor uleiuri variază considerabil și un anumit ulei poate fi mai potrivit pentru o anumită fel de mâncare.

Uleiul de masline are o istorie îndelungată de a fi folosit ca remediu pentru îngrijirea pielii.

Egiptenii au folosit-o alături de ceara de albine ca agent de curățare, hidratare și agent antibacterian încă din vremea faraonilor.

În Grecia antică, uleiul de măsline a fost utilizat în timpul masajului, pentru a preveni rănirile sportive și pentru a diminua oboseala musculară.

Uleiul de masline este popular pentru utilizarea la sugari și copii mici pentru masaj, dar dovezile științifice privind eficacitatea acestuia sunt amestecate.

O analiză a uleiului de măsline față de uleiul mineral a constatat că, atunci când este utilizat pentru masajul infantil,

uleiul de măsline poate fi considerat o alternativă sigură la uleiurile de cocos de floarea-soarelui , ulei de nucă de cocos și de fracționat.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când este amestecat cu un ulei mai ușor ca floarea-soarelui, care „ar avea efectul suplimentar de a reduce nivelurile deja scăzute de acizi grași liberi prezenți în uleiul de măsline”.

Un alt studiu a arătat că uleiul de măsline a redus riscul de dermatită pentru sugari în toate etapele de gestație în comparație cu smântână emolientă .

Cu toate acestea, un alt studiu privind adulții a constatat că tratamentul topic cu ulei de măsline „dăunează în mod semnificativ bariera pielii” în comparație cu uleiul de floarea-soarelui și poate duce la deteriorarea dermatitei atopice existente.

Cercetătorii au concluzionat că, datorită rezultatelor negative la adulți, nu recomandă folosirea uleiului de măsline pentru tratarea pielii uscate și a masajului pentru sugari.

Uleiul de masline este bun pentru colon

De ce sa bei pe stomacul gol o lingura cu ulei de masline? Cercetarile arata ca uleiul de masline baut pe stomacul gol protejeaza celulele de modificari care pot conduce la aparitia cancerului.

Pentru un rezultat mai bun se amesteca 2 linguri de ulei de masline extravirgin cu zeama de la un sfert de lamaie si se consuma dimineata pe stomacul gol.

Uleiul de masline intareste sistemul imunitar

Tot grasimile sanatoase sunt responsabile cu acest efect benefic asupra sistemului imunitar.

Consuma zilnic o lingura cu ulei de masline pe stomacul gol, deoarece aduce multe beneficii pentru sistemul imunitar.