Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

23

Mie imi plac vinetele la nebunie! Asa ca am adunat cele mai bune rețete pe bază de vinete, aici:

VINETE AMALFITANE

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta.

INGREDIENTE
sare
4 linguri ulei
200 g caşcaval ras
8 roşii
3 vinete

PREPARARE
1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul.
2. În tava de cuptor se pune o lingură de ulei. Roşiile se taie rondele care se ung cu ulei şi se aşază în 3 straturi alterna­tive cu feliile de vinete, şterse de suc.
3. Ultimul strat trebuie să fie de roşii peste care se presară caşcaval. Se dau la cuptor pentru 40 de minute.

LASAGNA CU VINETE ŞI CARNE DE PUI

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 2 ore, 0 min

INGREDIENTE
3-4 vinete de mărime mijlocie
3 roşii potrivite
1 ardei roşu
400 g carne tocată de pui
300 g caşcaval ras
1 ceapă roşie
1 ou
1 legatura pătrunjel
12 foi lasagna
50 g unt
2 linguri ulei de măsline
1 lingura pesmet
sare
piper

PREPARARE
1. Pentru început trebuie pregătite foile de lasagna, pentru că trebuie fierte în apă cu sare cu multă atenţie să nu se rupă, conform instrucţiunilor de pe pachet. Este foarte important să ţineţi cont de acest aspect la orice tip de lasagna. Prin procesul de fierbere, foile se înmoaie şi atunci când se servesc combinate cu legume, brânză sau carne sunt foarte moi şi se îmbină foarte bine cu umplutura. Mai este indicat să se păstreze şi apa în care au fiert, pentru că se stropesc din când în când cât stau la cuptor, să nu se usuce şi să nu devină crocante.

2. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se prăjesc 5 minute pe o parte şi 5 minute pe cealaltă parte şi se lasă să se scurgă de ulei.

3. Ceapa se căleşte în puţin ulei şi se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, iar aopoi se pun la rece. Când compoziţia de carne s-a răcit, se adaugă oul şi pătrunjelul tocat mărunt şi se amestecă bine, până se omogenizează. Se pregăteşte tava cu unt şi cu puţin pesmet şi se aşază un rând de vinete, un rând de foi, peste care se presară caşcaval, un rând de carne şi tot aşa până se acoperă cu ultimul strat de vinete. Peste vinete se pun roşiile rondele şi caşcavalul ras.

4. Se bagă la cuptor la o temperatură de 160°, iar după ce s-a rumenit se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde.

VINETE CU PARMEZAN

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 40 min

INGREDIENTE
4 vinete medii
500 g piure de roşii
200 g parmezan
400 g carne tocată
2 cepe
sare
piper
50 ml ulei floarea-soarelui
busuioc

PREPARARE
1. Se curăţă vinetele de coajă, se taie felii potrivite, se condimentează cu sare şi se lasă câteva ore în sită, ca să-şi lase toxinele.
2. Feliile de vinete se scurg de zeamă şi se călesc în puţin ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.
3. Separat, se căleşte carnea tocată în uleiul încins împreună cu ceapa tocată mărunt. Se înăbuşă cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se condimentează cu sare şi piper.
4. Se tapetează o tavă cu ulei şi parmezan şi se aşază un rând de vinete, unul de carne, unul de vinete, unul de carne, şi tot aşa până se termină compoziţia. Deasupra se toarnă piureul de roşii şi se rade parmezanul. Se bagă în cuptorul cald şi, după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu busuioc.

MUSACA DE VINETE

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 25 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 55 min

INGREDIENTE
4-5 vinete mijlocii
700 g carne tocată
1 ceapă
1-2 ardei graşi
1 ou
3-4 roşii
150 ml suc de roşii
1 lingura făină
2-3 linguri ulei
1 lingura pesmet
100 g caşcaval
sare
piper
pătrunjel verde
2-3 linguri smântână

PREPARARE
1. Vinetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii cu grosimea de 1 cm. Se dau cu un praf de sare, se pun pe un tocător din lemn şi se lasă la scurs.
2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe, un praf de sare şi piper. Carnea călită se amestecă cu sucul de roşii, iar când se răceşte se adaugă oul bătut şi pătrunjelul verde tocat. Separat, se prăjesc vinetele scurse, date prin făină.
3. Se unge un vas termorezistent cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de vinete, carne tocată şi roşii tăiate rondele. Se termină cu un strat de vinete şi se adaugă jumătate cană cu apă. Se presară caşcaval ras şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute. Se poate servi cu smântână.

Sursa: http://fiisanatos.info/