Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

24891-hi-rez-club

Mi se face dor de copilarie cand il fac! Ieftina și gata în mai puțin de 30 de minute! Așa faci “Lapte de Pasăre”!

Laptele de pasăre la fel de bun ca în copilărie! Un desert ieftin, ușor de făcut, gata în mai puțin de 30 de minute. Să vedem o rețetă simplă.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 25 min

Gata in: 25 min

INGREDIENTE

– 1 litru lapte

– 4 ouă

– 2 pliculete zahăr vanilat

– 200 g zahăr

– 1 lingura coajă rasă de lămâie

PREPARARE

1. Laptele se pune la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă galustele de albuş bătute spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumiera şi se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează.

2. Gălbenuşurile se bat separat cu 4-5 linguri de lapte si 150 g zahăr , până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie şi restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte.

3. Dupa ce se răceşte se toarnă în cas­tronul cu găluşte şi se serveşte la desert.

Laptele de pasăre se servește la temperatura camerei.

Pofta buna!