Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

yum

Mere prajite (fără gluten, fără zahăr prelucrat și vegan)

Am avut prieteni în weekend pentru un foc de tabără! Acesti biscuiți au fost calea perfectă pentru a încheia seara!

Mai presus de toate, sunt sănătoase și vegane. Sunt dulci, cu o crustă exterioară crocantă și un miez interior moale – modalitatea perfectă de a întâmpina și de a sărbători merele proaspete culese! Acesti creveți au fost testate și aprobate de copii! Treceți peste sărbătorile de toamnă și pe cele care sunt ambalate cu gluten, zahăr și uleiuri urâte. Stai acasă și bucură-te de această rețetă!

Ingrediente:

Făină de 3/4 cană fără gluten

1/4 cana de zahăr de cocos

3/4 linguriță sare de mare Himalaya

1 și 1/2 linguriță pulbere de copt

1 lingurita scortisoara

1/3 ceasca de lapte de alegere

Ou înlocuitor pentru un ou

1 linguriță de vanilie

1 ceasca de mere tocat

Glazura Ingrediente:

2 cani de zahăr de cocos

2 linguri praf de argintiu

1 și 1/2 linguriță de lapte de alegere

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 300 de grade.

Într-o tigaie la căldură medie, se încălzește suficientă cantitate de ulei de nucă de cocos pentru a umple un centimetru de tigaie. (Folosesc o tigaie mică și fac din bureți unul câte unul pentru a nu pierde prea mult ulei.

În timp ce uleiul se încălzește, amestecați ingredientele uscate într-un castron și ingredientele ude într-un bol separat.

Combinați ingredientele umede cu ingrediente uscate și amestecați până la uniformizare.

Folosind o spatulă, pliați în măr, până când merele sunt acoperite cu aluat.

Pentru a testa uleiul, aruncați apă rece în ulei – uleiul ar trebui să înceapă să sara când este suficient de fierbinte. Reduceți căldura la nivel mediu-scăzut.

Folosind mâinile, aruncați cu grijă aplatizate sau rotunjite în ulei și lăsați la prăjit timp de aproximativ 3 minute sau până când se rumenesc și se răstoarnă în altă parte.

Scurgeți prajiturile pe prosop de hârtie.

După ce toate batoanele sunt făcute și drenate pe prosop de hârtie, puneți-le într-un recipient sigur în cuptor și puneți-le în cuptor timp de 10 minute.

Într-o mașină de măcinat cafea sau Vitamix, zahărul de nucă de cocos pulverizează și se amestecă praful argintiu în zahăr de nucă de cocos. Adăugați lapte și amestecați pentru a face glazura.

Îndepărtați prajiturile din cuptor și, când se răcesc la atingere, înmoaie fiecare parte a pâinii în glazură și reveniți la tava pentru a se răci.

Aceste prajiturele sunt delicioase servite calde.

Beneficiile nutritive ale acestei rețete:

Fibra găsită în mere combină cu alte substanțe nutritive pentru a oferi beneficii suplimentare ale sănătății mărului. Fibrele din mere pot ajuta la prevenirea bolilor de inima prin scăderea nivelului de grăsimi din sânge.

Cercetările recente arată că fibrele solubile, atunci când sunt amestecate cu pectină din măr, sunt responsabile pentru acest efect. (1)

Studiile arată că beneficiile pentru sănătate ale merelor încep în tractul digestiv. Merele arată că modifică două tulpini de bacterii în intestinul gros. Datorită modificării bacteriilor, intestinul gros are mai mult combustibil disponibil pentru digestia continuă. (1)