Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

bgltaxr8njawfdb8dxnlcmzpbgvzl3byb2r1c2uvmtq5mtuvcgvybgftb2xkb3zlawfsy2fsaw5hmtlslmpwz3w4mda

Luati flor? Listă de companii cu apă îmbuteliată FĂRĂ FLUORIDE!

Ca și în cazul altor surse de apă proaspătă (de exemplu, apa de izvor, apa de lac, apa de râu), apă îmbuteliată are niveluri scăzute de fluor. Apa dulce de suprafață conține o medie de doar 0,05 ppm. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, apă fluorurată artificial (folosind substanțe chimice industriale grad de fluor) conține 0.7-1.2 ppm de fluor, care este de 14 până la 24 de ori mai mult decât nivelul mediu natural.

Pentru ca este cea mai mare apă îmbuteliată este derivata din surse de apă dulce de suprafață, nu este surprinzător să constatati că nivelurile de apă îmbuteliată sunt în general foarte scăzute.

În conformitate cu USDA, nivelul mediu de fluor în apă îmbuteliată este de 0,11 ppm. (USDA 2005). Mai puțin de 10% din apă îmbuteliată conține mai mult de 0,3 ppm.Pe de alta parte unii sustinatori de fluor susțin că utilizarea sporită a apei îmbuteliate ar putea fi o explicație pentru creșterea cariilor dentare fiind observate la copiii mici. Acest lucru, cu toate acestea, este o afirmație îndoielnică.

Ca un purtator de cuvant al American Dental Association, Dr. Jonathan Shenkin, a recunoscut în august 2012, „nu a existat nici o cercetare pentru a demonstra utilizarea apei îmbuteliate care cauzeaza aparitia cariilor dentare.” De fapt, cercetările limitate efectuate nu au găsit nici o relație între apă îmbuteliată de consum și a cariilor dentare – o constatare in concordanta cu alte dovezi recente cu privire la lipsa de eficiență a apei potabile fluorurata.

Niveluri de fluor in apa imbuteliata

Următoarele sunt nivelurile de fluorură înregistrate în mai multe branduri de apă îmbuteliată populare vândute în Statele Unite ale Americii. În cazul în care marca de apă îmbuteliată pe care ati cumparat nu este inclusa pe această listă, puteți afla nivelul de fluor prin apelarea companiei, deoarece aceasta este o informație pe care ei ar trebui să o aibă disponibila imediat.

quafina- 0.05 ppm
Calistoga- 0.07 ppm
Crystal Geyser- 0.24 ppm
Dannon- 0.11 ppm
Dasoni- 0.07 ppm
Evian- 0.10 ppm
Naya- 0.14 ppm
Perrier- 0.31 ppm
Poland Springs- 0.10 ppm
Propel Fitness Water- 0.02 ppm
Saratoga- 0.20 ppm
Very Fine Fruit20- 0.06 ppm
Average- 0.11 ppm