Sanatos Online

De ce medicii nu pun niciodata lapte in cafea? Motivul e destul de surprinzator

Bautorii de cafea primesc zilnic o doza importanta de antioxidanti, crom si magneziu, care ajuta la reglarea nivelului de glicemie in sange, ajutand organismul sa dozeze in mod corect secretia de insulina.

Cercetatorii au descoperit ca exista sute de substante naturale in boabele de cafea, cu efecte pozitive asupra sanatatii sistemului cardiac si a celui cerebral.

Multi dintre constituentii naturali ai cafelei sunt antioxidanti performanti in protectia celulelor impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi.

Laptele adaugat in cafea ”dilueaza” antioxidantii pe care licoarea ii pastreaza imediat dupa fierbere.

Daca va ganditi sa renuntati la cafea, cercetatorii japonezi v-ar sfatui sa pastrati aceasta bautura energizanta in meniul zilnic.

Cafeaua ramane o bautura sanatoasa si daca este decofeinizata. De altfel, oamenii de stiinta sustin ca o concentratie prea mare de cofeina poate conduce la deshidratare si

la cresterea starii de anxietate, de aceea cafeaua prea tare poate sa aduca mai multe deservicii organismului, decat beneficii.

Cercetatorii nu au reusit sa formuleze o explicatie concreta a fenomenului, desi s-a putut observa faptul ca acidul clorogenic din cafea inhiba raspunsul precoce al glucozei si insulinei.

Potrivit publicatiei Science Daily, consumul a 3-4 cesti de cafea pe zi poate fi asociat cu 25% mai putine sanse de dezvoltare a diabetului de tip II.

Un studiu a demonstrat ca bautorii de cafea au cu 60% mai putine sanse sa se imbolnaveasca de Alzheimer si dementa,

iar o alta cercetare in domeniu sustine ca aceasta bautura reduce riscul de dezvoltare a bolii Parkinson cu 32%-60%.

Odata cu inaintarea in varsta, proteina devine tot mai dificil de metabolizat. Excesul de beta-amiloid deterioreaza celulele creierului, de aceea cofeina este utila in eliminarea lui.

Timpul de reactie, vigilenta, atentia si gandirea logica, toate functiile complexe ale creierului asociate cu inteligenta dobandita, ating un randament superior sub efectul consumului de cafea.

Spitalul de Femei din Brigham si Harvard Medical School, si-a anuntat rezultatele culese de pe urma unei cercetari extinse pe o perioada de 20 de ani, asupra unui esantion de 112,897 de barbati si femei.

minimum 3 cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispuse cancerului cutanat, in raport cu persoanele care nu consuma deloc bauturi cofeinizate.