Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

how-to-get-rid-of-plaque-and-whiten-your-teeth-without-expensive-treatments
how-to-get-rid-of-plaque-and-whiten-your-teeth-without-expensive-treatments

Cum sa scapati de placa și sa va albiti dinții fără tratamente scumpe.

Placa este un film incolor, lipicioasa de bacterii care se acumuleaza pe dinti. Daca este lasata netratata, aceasta continua sa acumuleza si sa se intareasca in tartru, ceea ce duce la gingivita sau inflamație a țesutului gingival.

Din fericire, există mai multe remedii naturale, care vor împiedica aceste probleme într-un mod complet sigur și eficient.

Din fericire pentru noi, există remedii naturale pentru aproape orice condiție. Vă prezentăm unul dintre cele mai populare și puternice remedii naturale pentru placa.

Uleiul de cocos este un ulei natural extrem de benefic, care oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv sprijinirea sănătății orale. Calitățile sale puternice pot ajuta la prevenirea problemelor dentare și să mențină un zâmbet alb și sănătos.

Bicarbonatul de sodiu este de asemenea foarte eficient în albirea dintilor si eliminarea placii. Acesta reduce o serie de bacterii periculoase, deoarece neutralizeaza acizii din cavitatea bucala.

Potrivit unui studiu din 2008 publicat in Journal of Clinical Dentistry, care a analizat 5 studii clinice, coacerea pastei de bicarbonat de sodiu este mult mai eficientă în eliminarea placii decât toate celelalte produse de soda non-coacere.

Cu toate acestea, rețineți că utilizarea excesivă a acesteia ar putea deteriora smaltul, asa ca cel mai bine este să-l folositi moderat.

Urmatoarea reteta naturala de pasta va preveni formarea placii:

ingrediente:

2 linguri de ulei de cocos extra virgin

2 linguri de bicarbonat de sodiu

Cateva picaturi de ulei esential preferat

(De exemplu, ulei de mentă) * opțional

Instrucțiuni:

Într-un castron, se amestecă ingredientele până când veți obține o pastă omogenă. Dacă doriți, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial.

Utilizare:

Scufundati periuta de dinti in pasta si periati dinții de două ori pe zi, în mod obișnuit.

Următoarele rețete naturale sunt, de asemenea, extrem de eficiente în îndepărtarea plăcii dacă este utilizată o dată sau de două ori pe săptămână:

Se amestecă o linguriță de sare și 2 linguri de bicarbonat de sodiu si se perie usor dintii cu pasta.

Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu, cu unele peroxid de hidrogen pentru a face o pastă și perie dinții și gingiile. Apoi, scuipă și se clătește gura bine.

Puteți pune pur și simplu un pic de bicarbonat de sodiu pe periuta de dinti umeda și periati dinții. Apoi, clătiți gura cu apă călduță.

Cand vine vorba de albirea dintilor, experiența a arătat că uleiul de nucă de cocos este cel mai puternic ingredient natural pentru cauza, mai ales atunci când este utilizat într-un proces cunoscut sub numele de tragere pe cale orală.

Acest ulei este o sursă bogată de acizi grași cu catenă medie, dintre care 50% sunt cu acid lauric. Acidul lauric are proprietăți anti-inflamatorii și antimicrobiene puternice care elimină placa și bacteriile din gură. De asemenea, ajută la menținerea respirației proaspete și albește dinții.

Rezultatele unui studiu publicat in nigerian Journal of Medicine, în aprilie 2015, care a observat 60 de subiecți cu vârste cuprinse 16 și 18 ani care au folosit ulei de tragere, ca parte a igienei orale, pe o perioadă de o lună, a arătat că nivelurile de placa si boli ale gingiilor au scăzut dramatic după 7 zile de ulei de tragere.

Acesta este modul de a efectua această metodă:

Baga o linguriță de ulei de nucă de cocos în gură timp de 15-20 de minute, dar asigurați-vă că acoperă toate zonele cavității orale. Nu faceti gargară, dar scuipa-l pentru a elimina bacteriile care le-a absorbit de la nivelul gingiilor si a dintilor.

Se clătește cu apă călduță și se perie dinții. Se repetă acest lucru pe o bază de zi cu zi, și în câteva zile, veți începe să observati că dinții se albesc treptat.

Puteți adăuga, de asemenea, ulei de cocos pe o periuță de dinți sau o cârpă curată, și se freacă ușor. Foarte curând, toată lumea vă va da complimente pentru dintii dumneavoastra!