Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

tort-snickers

Cum sa faci tort de ciocolată cu avocado in loc de ouă și unt

De îndată ce o sa încercati acest tort gustos cu ciocolata vegetarian, veti dori din nou sa încercați încă unul!

Este ușor, cu o glazură netedă mătăsoasa și bogat în ciocolată și grăsimi sănătoase. Când vine vorba de fructele de avocado, probabil ati auzit despre beneficiile lor uimitoare pentru sănătate, dar putem spune câteva cuvinte încă o dată:

Aceste fructe au o valoare nutritivă impresionanta, deoarece sunt abundente în minerale și vitamine, inclusiv:

Vitamina C

Calciu

Magneziu

Sodiu

vitamina K

Vitamina B1

Vitamina B2

vitamina B3

vitamina B5

Vitamina B6

vitamina B9

Vitamina E

Fosfor

Fier

Zinc

Mangan

Un fapt interesant este că fructele de avocado sunt chiar mai bogate în potasiu decât bananele, având: 14% potasiu, în timp ce bananele au 10%.

Acesta este modul de a face acest tort delicios:

ingrediente:

Pentru tort:

1 avocado copt, piure pana se omogenizeaza

2 lingurite praf de copt

sare kosher 1/2 linguriță

1/4 cană de ulei de măsline

3 cani faina (HHL sfătuiește să treacă la orez sau făină de nucă de cocos)

2 lingurite bicarbonat de sodiu

apa 2 cani

5 linguri de ciocolata neagra, pudră de cacao

2 cani de zahar sucanat

2 lingurite extract de vanilie

2 linguri de otet alb

Pentru glazura

2 avocado coapte, piure pana se omogenizeaza

5 linguri de ciocolata neagra, pudră de cacao

1 cani de zahar (HHL recomanda 1/3 ceasca de zahar de fructe Monk)

Mod de preparare:

Cuptorul trebuie preincalzit la 350, se tapeteaza un vas rotund cu unt si faina

Apoi, amestecati faina, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare cușer, și praful de copt intr-un castron mare. Intr-un alt castron, amestecati ulei de masline si otet alb, avocado, apa, si extract de vanilie. De îndată ce ati combinat ingrendientele, se adaugă zahărul sucanat.

Se toarnă acest amestec faina și se amestecă bine. În continuare, se împarte amestecul uniform între vase de tort, și se coace. După o jumătate de oră, puteti verifica gradul de coacere.

După aceea, se lasă să se răcească. Se adaugă un strat de glazura pe primul strat de tort, iar apoi pe al doilea.

În final, se toarnă glazura rămasa în partea de sus a întregului tort.

Incredibil de delicios, nu?

Comentarii

Comentarii

x
Dati-ne un "Like"