Sanatos Online

Cum faci sa dispara grasimea de pe ficat si sa previi obstructia colonului.

În timp ce mulți oameni o ignora, sfecla de zahăr este una dintre cele mai sanatoase legume pe care le poti consuma. Este foarte bogata in potasiu, magneziu, cupru, fier si are întregul complex de vitamina B.

Vă puteți pregăti această legumă dulce în multe feluri, dar daca o combinati cu portocale si morcovi pentru a va face un mix de „3 în 1” ca suc, vă veți bucura de toate beneficiile sale de sănătate. Adăugând la salata poate da aceleași beneficii, după cum urmează:

Curatirea ficatului:

Betaina din sfeclă curăță ficatul și menține funcția eficientă a acestuia.

Aceasta îmbunătățește circulația:

Genereaza instantaneu noi globule roșii din legume si stabilizează circulația sanguină și inlatura hipertensiunea arterială. Consumul său reglează, de asemenea, tensiunea arteriala.

Promoveaza sanatatea inimii:

Sfecla de zahăr previne complicațiile cardiace, infarct miocardic, accident vascular cerebral datorită conținutului său ridicat de potasiu.

Reduce constipația:

Sfecla este abundenta în fibre vegetale, care promovează procesele de digestie și excreție. Prin urmare trateaza constipatia.

Promoveaza sanatatea creierului:

Acest lucru este atribuit conținutului ridicat de betaină și triptofan din sfeclă.

Creste nivelul de energie:

În cazul în care faceți exerciții fizice în mod regulat sau duceti o viață ocupata, beti suc de sfeclă si va fi de mare ajutor deoarece oferă multa energie.

Sustine sănătatea ochilor:

Fiind o sursa bogata de vitamina A și beta-caroten, sfecla este eficienta în prevenirea și tratarea complicațiilor vederii.

Acum că ați văzut beneficiile acestei legume sănătoase care trebuie încorporata în dieta regulat, este timpul sa găsiti unele rețete mai complexe și începeti să va bucurati de beneficii.

Bonus

Dieta care „înfometează” cancerul și care poate trata diabetul – Iată ce trebuie făcut

Dieta LCHF – ce ar trebui să excludeți din meniu

Zahăr. Acesta e cel mai nociv produs al industriei alimentare. De asemenea se recomandă evitarea produselor alternative artificiale.

Sucuri, bomboane, băuturi energizante, ciocolată, tort, chifle, prăjituri, înghețată, dejunuri uscate. Evitați produsele aromatizate, dulci sau degresate.

Amidon. Pâine albă, paste, orez, cartofi, chipsuri etc.

Margarină. Acesta e un produs industrial ce imită untul și are un conținut anormal de mare de grăsimi omega-6 (excesul de omega-6 față de omega-3 e dăunător pentru inimă).

Bere. Asta e o „pâine lichidă”, plină de carbohidrați rapizi.

Dieta LCHF: produse recomandate

Orice carne: de vită, de porc, de pui etc. Căutați carne de casă, cea industrială e bogată în antibiotice, hormonale și alte prostii.

Pește și fructe de mare, mai ales somon, macrou sau hering. Evitați folosirea făinii pentru a prăji pește.

Ouă: fierte, prăjite, omlete etc. Iarăși căutați ouă de casă.
Fructe, mai ales avocado.

Sosuri. Puteți adăuga smântână sau uleiuri. Uleiul de cocos și cel de măsline sunt deosebit de bune.

Legumele ce cresc deasupra solului: varză, broccoli, varză de Bruxelles, spanac, castraveți, frunze de salată, ceapă verde, ardei, roșii.

Produse lactate. Optați mereu pentru produse neprelucrate: unt, smântână, iaurt grecesc, cașcavaluri grase. Evitați produsele degresate, ele sunt bogate în zahăr.

Nuci și semințe. Vor înlocui foarte eficient dulciurile.

Fructe de pădure: cele dulci în cantități limitate, cele acre – fără limită.

Dieta LCHF reprezintă un plan alimentar bazat pe un principiu simplu: consum minim de carbohidrați (anume zahăr și amidon) și consum maxim de produse bogate în lipide, proteine și fibre.

„Pentru întreținerea sistemului cardio-vascular este nevoie de grăsimi sănătoase” – asta recomandă cardiologii.

Ei neagă mitul ce face din colesterol principala cauză a stopului cardiac și a altor boli de acest fel.

Dar asta e valabil practic doar în occidentul „dezvoltat”. În țările mai puțin dezvoltate alternativa e reprezentată de carbohidrați rapizi (zahăr), fapt ce are efect negativ asupra sănătății.