Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

cartofi-rosii-600x600

Cartofii acestia, nu ar trebui consumati niciodata

Imi plac cartofi. Ei sunt, probabil, cele mai versatile legume. Puteți să-l fiarbeti, copt, prajit…. . Cartofii conțin toți cei 22 de aminoacizi care formează proteine ​​complete după ce au fost ușor de digerat. Cartofi sunt bogati în minerale și încărcati cu vitamina C si B6. Ca un fapt, cartofii au mai mult potasiu decât bananele. S-ar putea sa ne întrebam de ce aa dori să evitam cartofi în cazul în care acestea sunt atât de buni pentru noi? Există o mare diferență între cartofi convenționali și cultivati ecologic.

De ce trebuie să evitam cartofii convenționali

Legume rădăcinoase absorb ușor pesticide, erbicide, fungicide și vântul în sol. Pesticide care pot fi aplicate la cartofii cultivați în mod convențional, care au fost identificati ca prezentând toxicitate acută incluzand: Aldicarb, clotianidin, Metamidofos, paration metil, și propargit.

Conform Programului Național de Pesticide Datele USDA, 37 de pesticide diferite au fost găsite in cartofi convenționali: 7 cancerigene, 12, 9 de hormoni perturbatoare ale neurotoxine, 6 toxine de reproducere.

În mod ironic, mulți cultivatori de cartofi doar mânca cartofi cultivați pe parcele, separati de cartofi acestea cresc pentru profit. Jeffrey Moyer, presedinte al Consiliului National pentru Standarde Organic a spus: „Am vorbit cu cultivatorii de cartofi care spun punctul-martor ei n-ar mânca cartofii pe care ii vând. Au loturi separate, în cazul în care acestia cresc cartofi pentru ei înșiși, fără toate substanțele chimice. ”

Cartofi convenționali nu înmuguresc. Acest lucru se datorează faptului că cartofii sunt răspânditi cu o substanță chimică numită Clorpropham care le împiedica germinare. Acești inhibitori de germina posedă proprietăți mutagene care schimba materialul genetic al unui organism. Un studiu de 1993 Cornell University spune ca acest lucru;
Clorprofamul este moderat toxic prin ingestie. Aceasta poate provoca iritații ale ochilor sau a pielii. Simptomele de otrăvire la animalele de laborator au inclus , necoordonare, sângerări nazale, ochi proeminenti, lacrimi sângeroase, dificultăți în respirație, prostrație, incapacitatea de a urina, febra ridicata, si moarte. Autopsiile de animale au arătat inflamația stomacului și a mucoasei intestinale, congestie a creierului, plamani si alte organe, precum și modificări degenerative ale rinichilor și ficatului. Expunerea cronică a animalelor de laborator a provocat o creștere întârziată, a crescut ficatul, rinichi și splină greutăți, congestie a splinei și a morții.

Expunerea pe termen lung la clorprofamului poate provoca efecte adverse de reproducere. Clorprofamul poate traversa placenta.

Cumpăra cartofi organici. Nu ii poți pur și simplu spala de substanțele chimice, deoarece acestea au fost absorbite în pulpa. In plus, cartofii organici conțin mai mulți nutrienți decât cartofii convenționali.