Sanatos Online

Cartofi Carbonara: odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

Daca sunteti una dintre persoanele ce iubesc pastele Carbonara, atunci suta la suta o sa va indragostiti de aceasta reteta cu cartofi.

Este perfecta si ideala pentru un pranz in familie, sau o cina savuroasa la o ora rezonabila desigur.

Acest fel de mancare una satioasa si nu foarte grea, si inca o data ma repet o sa o indragiti la maxim, in plus se fac cate ai zice peste.

Ingrediente pentru o portie mare de CARTOFI CARBONARA:

– un kg de cartofi

– 150 g carne de curcan

– o ceapa mica

– 300 ml smantana pentru gatit

– 100 g de parmezan

– un ou

– putina sare so putin piper

– patrunjel tocat, alegere, pentru aspect.

– doua -trei felii de bacon, piept de pui porc afumat

– unt

Cum preparam:

Primul lucru se va incalzi cuptorul la 200 grade Celsius se va unge tava cu unt, cartofii la fiert in apa fiarta cu sare, taiati rondele sau cubulete, in functie de cum iti plac sa-i servesti.

In fuctie de grosime se vor fierbe timp de 10-15 minute, totusi atentie sa nu ii lasat sa se faca pana la capat.

In continuare se va amesteca smantana cu oul si parmezanul si se va presara putina sare si putin piper, dupa se taie ceapa si se pune la prajit in unt.

Atunci cand devind eusor aurie, sticloasa, se va adauga curcanul taiat cubulete, se va lsa putin la calit pana va incepe sa aiba aroma carnii de curcan.

Dupa separat, poti pune prajiti, usor cateva bucati de bacon sau costita, taiate marunt.

La final, scurge cartofii de apă și taie-i dacă nu i-ai tăiat înainte de a-i pune la fiert.

Pune cartofii în tavă, adaugă sosul cu smântână pe deasupra și presară bucățile de carne pe deasupra.

Se dă la cuptor până se rumenește ușor – aprox. 30 de minute. După 15 minute, se reduce la jumătate focul și se verifică dacă cartofii s-au pătruns.

BONUS

Cartofi rumeniti la cuptor

Ingrediente:

-1 kg cartofi, feliati rondele

-5 linguri unt

-ulei

-1 lingurita cimbru uscat

-1 lingurita rozmarin

-2 lingurite usturoi pudra

-1 lingurita busuioc

-250 ml fiertura de pui

-sare

-piper

-patrunjel tocat, pentru servire

Incingi cuptorul la 240 grade Celsius. Ungi o tava intinsa cu putin ulei. Intr-un bol, amesteci untul, cimbrul, rozmarinul,

usturoiul pudra, busuiocul, sare si piper dupa gust. Dai compozitia la microunde sau o topesti pe baie de aburi.

Combini cu rondelele de cartofi, pana ce sunt acoperite in totalitate. Asezi in tava si dai la cuptor 15 minute, apoi,

daca vrei sa iasa si mai crocanti cartofii, ii intorci si ii mai tii 10 minute. Torni supa de pui in tava si o mai lasi in cuptor inca 10-15 minute. Servesti cu patrunjel tocat.

x
Dati-ne un "Like"