Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

Dont-Ignore-These-6-Signs-of-Hormone-Imbalance-1

Aveți grijă de aceste 6 semne ale unui dezechilibru hormonal

Doamnelor, v-ati simțit vreodată emoționale, supărate și frustrate, dar fără vreun motiv special? În acest caz, dezechilibrul hormonal este cu siguranță principalul motiv de vină. Hormonii joacă un rol vital în sănătatea generală a femeilor, deoarece afectează starea de spirit, ovulația și fertilitatea.

Uneori, ele pot fi perturbate în multe feluri.

Ce poate cauza dezechilibrul hormonal?

Fluctuațiile hormonale pot fi văzute ca un proces normal care apare în mod natural la pubertate, perimenopauză și menopauză. Cu toate acestea, aceste fluctuații pot afecta chimia organismului.

Alți factori, cum ar fi ciclul menstrual, sarcina, pilulele contraceptive, obiceiurile incorecte ale stilului de viață și stresul pot provoca dezechilibru hormonal.

Nu numai persoanele care suferă de dezechilibru hormonal sunt afectate de această afecțiune, ci de oamenii din jurul lor. De exemplu, schimbările rapide ale dispoziției pot afecta modul în care o femeie tratează persoanele din jurul ei.

Prin urmare, este foarte important să diagnosticați această afecțiune la timp, deoarece aceasta vă poate afecta grav calitatea vieții.

Pentru un diagnostic corect, trebuie să cunoașteți mai întâi semnele de dezechilibru hormonal.

6 Semne ale dezechilibrului hormonal

1. Creșterea constantă în greutate

Deși faceti exerciti în mod regulat, nu vedeți rezultatele satisfăcătoare. Deci, dacă câștigati în greutate, indiferent de eforturile tale, acesta poate fi un semn important al dezechilibrului hormonal.

În condiții normale, metabolismul dictează procesul de scădere în greutate, dar în cazul dezechilibrului hormonal, capacitatea organismului de a arde calorii este redusă și devine rezistență la pierderea în greutate.

De asemenea, grăsimea este de obicei acumulată în zona abdominală și veți fi greu să vă pierdeți burta. Acest lucru poate fi rezultatul corpului dvs. care încearcă să mențină cortizolul și estrogenul.

2. Foamea constantă

Atunci când suferiți de dezechilibru hormonal, nu numai că câștigați în greutate, ci sunteți în permanență dornice de alimente, în special de zahăr. Chiar și după o masă, vă este greu să vă țineți mâinile de pe hrana.

Acesta este un rezultat al nivelului crescut de ghrelin, un hormon responsabil pentru stimularea apetitului.

3. Pierderea libidoului

Dezechilibrul hormonal poate duce la scăderea mișcării sexuale și, în ciuda inițierii partenerului, este posibil să nu aveți conducerea și nici căldura corporală. Acesta este un rezultat al nivelelor anormale de cortizol, estrogen, testosteron și tiroidă, hormonii cei mai importanți din corpul femeii pentru libidou.

Nu numai acești hormoni pot afecta dorința sexuală, dar pot cauza și uscăciunea vaginală, ceea ce face ca actul sexual să fie dureros și inconfortabil.

4. Schimbări de dispoziție

Modificările regulate ale dispoziției sunt indicatori importanți ai dezechilibrului hormonal. Într-un moment, ești fericit, iar apoi din nicăieri, te simți trista. De asemenea, puteți obține foarte ușor și starea de iritat chiar și pentru probleme banale.

Din păcate, acest lucru vă poate face pe oameni să vă evite și poate duce la depresie.

Când vine vorba de femeile cu hormoni echilibrați, aceste schimbări de dispoziție pot fi rezultatul ciclului menstrual, dar nu vor fi extrem de ridicate. Cu toate acestea, ele vor fi accentuate în special în faza de menopauză.

Progesteronul este așa-numitul hormon fericit care cade mai repede, iar estrogenul duce la menopauză.

5. Insomnie

Dificultatea de a dormi este o problemă obișnuită ca femeile care suferă de o experiență de dezechilibru hormonal. Este deosebit de proeminent în timpul și după menopauză, mai ales în perioada 2-4 a.m.

Nivelul scăzut de estrogen și progesteron și nivelul ridicat de cortizol afectează în mod direct calitatea somnului. De asemenea, aceste niveluri hormonale pot declanșa transpirații nocturne.

6. Oboseala

Este posibil să nu realizați că aveți probleme cu hormonii dumneavoastră dacă aveți oboseală constantă. Dar pe lângă alte semne, acesta este un indicator important al acestei condiții.

Acest sentiment de oboseală este rezultatul nivelului ridicat de cortizol, hormonul responsabil pentru stresul pe care îl experimentați. Stresul permanent poate crește nivelul de cortizol, ceea ce vă face să vă simțiți obosiți de cele mai multe ori. De asemenea, acesta este un rezultat al somnului de calitate scăzută din cauza fluctuațiilor hormonale.

Dacă întâmpinați majoritatea acestor semne de dezechilibre hormonale, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament specializat.