Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

touch

Atingeți degetele de la picioare și veți ști dacă aveți o problemă cu inima sau nu (Citiți mai multe)

Dacă ați fost vreodată curios despre starea inimii, exista o metodă simplă care v-ar putea ajuta în această privință.

Oricum, este foarte important să știți dacă inima dumneavoastră este sănătoasă sau nu, pentru că puteți preveni astfel un atac de cord.

Conform studiilor recente, oamenii care sunt flexibili și pot fi suficient de flexibili pentru a ajunge la degetele picioarelor inseamna ca au o inimă sănătoasă.

Pentru a face metoda trebuie să vă așezați mai întâi pe podea, cu picioarele întinse și degetele de la picioare.

Apoi încercați să atingeți degetele de la picioare cu mâinile. Dacă sunteți suficient de flexibil să le atingeți, înseamnă că și inima dumneavoastră este flexibilă și sănătoasă.

Studiul a fost realizat în SUA (North Texas) și a implicat 526 de participanți cu vârste cuprinse între 20 și 83 de ani. În timp ce încercau să atingă degetele de la picioare, tensiunea arterială a fost măsurată, iar arterele și activitatea cardiacă au fost atent observate. În cele din urmă, s-a confirmat faptul că participanții cu boli de inimă nu au putut atinge degetele de la picioare. Această cercetare a găsit o legătură între corp și elasticitatea arterei, în special la participanții de peste 40 de ani.

Încercați această metodă și dacă puteți atinge degetele de la picioare în timp ce stați drept, inima se află încă în stare bună. Dar dacă nu poți avea timp să-ți vizitezi cardiologul.