Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

Attention-Do-Not-Mix-These-Household-Products.-They-Can-Kill-You-1

Atenţie! Nu amestecați aceste produse de uz casnic. Te pot ucide

Amestecarea diferitelor ingrediente de uz casnic poate fi destul de periculoasă. Din păcate, mulți nu știu că anumite combinații eliberează gaze toxice, ceea ce le face o adevărată amenințare la adresa sănătății, în special în ceea ce privește plămânii și creierul.

Sfaturile pe care le oferim mai jos vă pot ajuta să aflați ce produse să nu se amestece niciodată și astfel să vă protejați sănătatea și sănătatea familiei dumneavoastră.

1 # Inalbitor și amoniac

Combinația dintre înălbitor și amoniac duce la formarea de vapori toxici, mai ales cloramine, care sunt extrem de periculoase pentru ochii dumneavoastră. Niciodată nu ar trebui să fie inhalat.

2 # Înălbitor de clor și oțet

Orice acid, inclusiv oțet, devine extrem de periculos atunci când este combinat cu clor, datorită gazului clorului toxic pe care îl eliberează.

3 # Bicarbonat de sodiu și oțet

Această combinație poate fi cu adevărat eficientă pentru curățare, dar este ceva ce ar trebui să evitați cu orice preț. Problema este că bicarbonatul de sodiu sau reacționează cu acidul acetic, care se găsește în oțet, și ca rezultat produce acetat de sodiu, apă și dioxid de carbon. În plus, oțetul declanșează barbotarea în bicarbonatul de sodiu, ceea ce poate duce chiar la explozie dacă cele două sunt amestecate într-un recipient închis.

4 # Tăiați alcoolul și înălbitorul

Combinația de alcool de frecare și de înălbitor este de fapt o combinație de cloroform și acid clorhidric, ceea ce este extrem de periculos. Utilizarea în mod obișnuit de înălbitor este o opțiune mult mai sigură.

5 # Peroxid de hidrogen și oțet

Deși este utilizat în mod obișnuit ca dispozitiv de curățare, această combinație este un alt mare nu-nu, deoarece are ca rezultat formarea acidului peracetic, care este extrem de dăunător și poate provoca leziuni ale pielii, ochilor și sistemului respirator.

6 # Două mașini de curățat diferite

Este o concepție greșită obișnuită potrivit căreia amestecarea a două curățători, de exemplu un detergent pentru ferestre și un detergent universal, va da rezultate mai bune. Adevărul nu poate fi mai departe de acest lucru, deoarece fiecarea curățătorului are scopul său special și amestecarea diferitelor tipuri poate fi destul de periculoasă.