Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

Q (1)

Adaugati bicarbonat de sodiu cand fierbeti oua – MOTIVUL ESTE GENIAL!

Un ou fiert este încărcat cu vitamine și minerale esențiale, cum ar fi potasiu, fier, zinc, vitamina E, si acid folic. Cu 6,29 grame de proteine, un ou fiert tare este un întreg aliment care poate alimenta corpul si il ajuta la controlul de foame.

Am încercat fiecare truc din carte pentru a fierbe un ou, astfel încât învelișul nu se lipește de ou, creând o mizerie asupra procesului de curatare. Acesta este primul lucru care pare să funcționeze!

Și, dacă sunteți în sala de fitness, acestea sunt esențiale pentru dieta ta pentru a construi și repara muschii.

Ei bine, acest truc uimitor va face viața mult mai ușoară. Data viitoare când fierbi niste oua pur si simplu adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu în timp ce acestea sunt gătite.

Ouale mai mari sunt mai alcaline, astfel încât să puteți să le decojiti mai ușor și ouăle proaspete sunt real opuse; acestea sunt mai puțin alcaline, astfel încât acestea provoacă mai multe probleme atunci când vine vorba de eliminarea coajei lor. Bicarbonatul de sodiu va crește alcalinitatea, și veți putea să le dezlipiti fara probleme.

Aici sunt unele trucuri pentru ouă fierte perfect:

Dacă nu știi cât de vechi sunt ouăle, încercați acest truc: pune-le în apă și observa comportamentul lor. În cazul în care se scufunda pe lateral (orizontal), atunci acestea sunt foarte proaspete. În cazul în care se scufunda, dar stau vertical, atunci ele sunt perfecte pentru gătit. Ouă care vin la suprafață sunt vechi.

Încălzirea ouălor înainte de a le pune în apă fierbinte este un truc bun împotriva craparii. Puteți face acest lucru în două moduri: scoate-le din frigider și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei sau lăsați-le în apă caldă de la robinet timp de câteva minute. Și anume, o schimbare extremă a temperaturii este principala cauză care provoacă craparea în timpul procesului de fierbere.

În cazul în care doriți să obțineți ouă fierte tari, cel mai bine ar fi sa le puneti în apă rece și apoi la fiert.

Asa, au cea mai mică șansă de a se sparge.

Dacă doriți ouă cu un gălbenuș moale, atunci inmuiatile în apă fierbinte, folosind o lingură și cronometrati. În funcție de mărimea oului, veți avea nevoie de aproximativ 3 minute.

Asigurați-vă că toate ouăle sunt acoperite cu apă atunci când le gatiti, deoarece acestea nu vor fi gătite uniform.

De asemenea, dacă fierbe prea mult, gălbenușul de ou va deveni de culoare verzuie, iar albulsul de ou va fi similar cu guma.

Dupa fierbere, se adaugă ouăle în apă rece. Acesta poate fi, de asemenea, de apă caldă, dar trebuie sa pui mai multe cuburi de gheata in ea. Acest lucru va contribui la cojirea cu ușurință.

Această metodă este, de asemenea, numita „oul de aur”, deoarece partea interioara este destul de culoare galbenă.