Sanatos Online

8 beneficii puternice si utilizari ale gelatinei, ingredientul principal în jeleu

Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu gelatina în predările sale pline de culoare, savuroase ca jeleul. Ați putea fi surprinsi să învatati ca ingredientul de bază din desertul tau preferat din copilarie are o serie de beneficii pentru organism.

Pentru a beneficia de gelatină, recomandam adaugarea de 1 sau 2 linguri de pulbere de gelatină pentru dieta de zi cu zi. Puteți amesteca pudra cu apa rece, se lasă peste noapte, și se consuma cu iaurt și miere pentru micul dejun în dimineața următoare, așa cum este recomandat de Daily Health post. Pentru un impuls de sanatate mai gustos, luati batoane cu proteine ​​din aluat cookie-uri de la Cook It Up Paleo.

1. Calmeaza dureri articulare. Specialistul in hormoni Dr. Ray Turna explica pe site-ul său, consumul de gelatină poate avea un efect aproape imediat, asemanator cu cel de aspirina sau de cortizol, pe articulații dureroase.

2. Atenuarea simptomelor de osteoporoza. WebMD raporteaza un studiu de la Academia Americana de medici de familie din Dallas gelatina poate oferi ajutor pentru simptomele dureroase ale osteoporozei la genunchi.

3. Ajutorul de digestie. Aminoacizii din linia de gelatină din stomac, ajuta la calmarea inflamației și ajuta digestie, spune Prevenire. Dacă suferiți de probleme de digestie cu regularitate, încercați sa mestecati gume facute acasa sau sorbind gelatina dupa masa.

4. Vindeca ulcere gastrice. Un articol din 2006 publicat pe Inovatii raporteaza detaliat concluziile dintr-un studiu care a constatat ca gelatina contribuie la accelerarea recuperării ulcerului gastric.

5. Consolidarea unghiilor. Înmuierea unghiilor timp de doar 2 minute într-o soluție obținută din gelatină 1/2 uncie și 1 cană de apă poate transforma complet unghiile, spune casa Mamas.

6. Îmbunătățirea calității părului. Wellness Mama jura prin acest tratament pentru consolidare, de îngroșare, și păr condiționat. Se agită 1 lingura Gelatina pulbere în 1/2 cana de apa rece. Atunci când se amestecă bine, se adaugă 1/2 cana de apa calda, 1 lingurita otet de mere si miere 1 lingurita. Se amestecă până când se formează gel gros. Masati parul si scalpul. Se lasă tratamentul să se înmoaie timp de cel puțin 5 minute și apoi se clătește cu apă caldă.

7. Reduce ridurile. Atunci când consumati, gelatina infuzează corpul cu aminoacizi si colagen necesari pentru a completa ridurile si diminuarea vergeturilor, rapoarte Wellness mama.

8. Îmbunătățirea somnului. Dr. Ray Peat susține că, după ani de somn agitat, luând gelatina, inainte de culcare a rezultat in nouă ore de somn neîntrerupt. Acest lucru este încurajator pentru oricine care se luptă pentru a obține cele opt opre obligatorii pentru somn .

NOTĂ: După cum se explică , gelatina este facuta din articulații colagenice, tendoane și țesutul conjunctiv de vaci, porci și pești. Prin urmare, nu este vegetariana, și orice înlocuitori vegetarieni nu vor avea aceleași beneficii de sănătate.