Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

7-essential-oils-balance-hormones-use-600x315
7-essential-oils-balance-hormones-use-600x315

7 uleiuri esențiale care echilibrează hormonii și modul de utilizare a acestora

Dezechilibrele hormonale ar putea afecta atât bărbații, cât și femeile și pot cauza numeroase simptome, cum ar fi oboseala, schimbări de dispoziție, probleme legate de fertilitate, creștere în greutate, depresie, insomnie.

Dacă nu sunt tratate, dezechilibrele hormonale ar putea duce la boli precum diabetul și cancerul.

Următoarele șapte uleiuri esențiale vă pot ajuta să tratați dezechilibrele hormonale:

Ulei de lavanda

Lavanda ajută organismul să echilibreze modificările hormonale și, de asemenea, tratează durerea din cauza crampe abdominale în timpul menstruației. De asemenea, femeile se simt, de asemenea, emoționale și depresive, fără un motiv evident, în timp ce în PMS sau când suferă de dezechilibru hormonal, și calmează stresul și sentimentele de disconfort.

Uleiul de cimbru

Studiile au arătat că uleiul esențial de cimbru afectează în mod pozitiv progesteronul, prin îmbunătățirea producției de progesteron. Nivelurile scăzute ale acestui hormon conduc la depresie, infertilitate și PCOS.

Vaselină

Funcția glandelor suprarenale este de a face față stresului zilnic, prin producerea de cortizol. Acest ulei esențial mărește răspunsul natural al organismului la stres fizic și emoțional.

Cercetătorii au descoperit că utilizarea zilnică a extractelor de busuioc reduce simptomele generale de stres, cum ar fi epuizarea, problemele de somn și uitarea.

Uleiul de salvie

Un studiu efectuat în 2014 a arătat că inhalarea uleiului de salvie reduce nivelul de cortizol cu ​​36% și crește nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit cercetatorilor, „uleiul de salvie a avut un efect statistic semnificativ asupra scaderii cortizolului si a avut un efect anti-depresant imbunatatind starea de spirit”.

Uleiul de lemongrass

Ovarele produc estrogen și progesteron, iar atunci când acești hormoni sunt dezechilibrați, persoana suferă de infertilitate, de PMS și de cicluri menstruale dificile sau neregulate.

Potrivit cercetătorilor olandezi, compușii din coaja de lamaie, care se găsesc și în acest ulei, stimulează funcțiile hepatice, precum și producția de hormoni, prin reducerea colesterolului la ficat.

Ulei de santal

Echilibrează testosteronul la femei și la om și îmbunătățește nivelul hormonilor din organism. De asemenea, acționează ca un puternic afrodisiac natural care sporește libidoul.

Mir

Aproximativ 20 de milioane de americani suferă de o boală tiroidiană și chiar 60% dintre aceștia nu sunt conștienți de aceasta. Glanda tiroidă reglează numeroase procese în organism, precum și metabolismul și temperatura corpului.

Acest ulei esențial stimulează activitatea tiroidiană și echilibrează și normalizează funcția ovarelor și echilibrul hormonilor.

Iată cum să le folosiți pentru a trata dezechilibrul hormonal:

– Ar trebui să amestecați uleiuri de nucă de cocos cu unele dintre aceste uleiuri esențiale și frecați-le pe diferite zone ale corpului, pentru a ajuta la absorbția lor prin piele.

– Pentru a îmbunătăți echilibrul hormonal, amestecați 2 picături de ulei de salvie cu 2 picături de ulei de lavandă și creați o formulă puternică de aromoterapie.

– Bucură-te de o baie cu apă caldă, 2 picături de lavandă și 3 picături de salvie. Acest lucru va calma simptomele PMS.