Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

women-heart-attack-FI

5 semne de avertizare ale unui atac de cord .Toate femeile trebuie să știți!

Statisticile arată că există un număr mare de femei care suferă de o boală cardiacă și că sunt 43,8 milioane de femei. Femeile sunt mai predispuse la atac de cord decât toate formele de cancer și, de asemenea, au mai multe schimbări de a muri de o afecțiune cardiacă decât o au bărbații. Acest lucru poate veni ca o surpriză pentru dvs. și este din cauza faptului că toți credem că bărbații au șanse mai mari de a muri de un atac de cord decât femeile.

Această opinie poate pune femeile la o șansă mai mare de a suferi un atac de cord și nimeni nu acuză infarctul ca este responsabil.

Există, de asemenea, afirmația că simptomele sunt destul de diferite pentru femeile și bărbații care suferă un atac de cord, deoarece la bărbați este foarte bruscă și dramatică, dar pe de altă parte la femei – simptomele sunt mai blânde; Și, în unele cazuri, poate fi înțeles greșit drept doar gripa.

Deci, acestea sunt cele mai frecvente simptome de atac de cord la femei:

1. transpirația și scurtarea respirației

Acest simptom poate să apară ca o ruptură neobișnuită în transpirația rece, adesea greșit înțeleasă ca simptom al gripei obișnuite. Observați astfel simptomele, în special dacă acestea se înrăutățesc după un antrenament sau doar în timp ce vă odihniți. Dacă aveți durere în piept, este cu siguranță un semn de avertizare.

2. Greață sau vărsături

Când prezentăm vărsături sau greață, de obicei credem că acestea sunt simptome ale unei erupții la stomac sau alte boli. Greața și vărsăturile sunt mai frecvente pentru femei ca semn de avertizare pentru un atac de cord.

3. Oboseală neobișnuită

Cu toții ne simțim epuizați din când în când, dar dacă simțiți o oboseală severă sau bruscă, care nu este obișnuită, este un simptom al unui atac de cord. Aveți grijă să nu pierdeți acest semn, mai ales că există și alte simptome împreună cu acesta.

4. Durerea în alte zone, în afară de piept

Alte dureri pe lângă durerea toracică pot fi de asemenea un semn de infarct miocardic. Așadar, aveți grijă dacă simțiți dureri la nivelul fiecărui braț, dureri de spate sau durere la nivelul maxilarului.

5. Presiunea pieptului

Barbatii simt simptome mai intense si mai severe atunci cand vine vorba de un atac de cord. Pentru femei, doar senzația de plinătate a durerii în centrul toracelui, stoarcere sau o presiune incomodă sau poate să nu existe semne deloc. Aceasta este de obicei doar câteva minute, sau este un sentiment repetat. În unele cazuri, femeile s-au confruntat cu o presiune superioară.

Problema plăcii

Când fluxul de sânge care alimentează musculatura inimii cu suficient oxigen este redus sau este întrerupt în totalitate, în acest caz este momentul apariției atacului de cord. Motivul pentru aceasta este placa acumulată în arterele care aduc sângele în inimă și fluxul sanguin este redus. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni un atac de cord.

Măsuri preventive

1. Exercițiu

Dar aveți grijă să nu exagerați, deoarece poate avea un efect negativ și poate crește riscul de atac de cord, dar pe de altă parte exercitiile moderate pot fi benefice în reducerea riscului unui atac de cord la femei, comparativ cu cei care nu sunt Activ la toate.

2. Luați suplimente

În scopul dilatării arterelor, uleiul de pește este foarte benefic. Și fluxul de sânge va fi reglat. De asemenea, vitamina K împiedică calcificarea – întărirea arterelor, vitamina C împiedică deteriorarea arterelor, ceea ce poate provoca atac de cord.

3. Reduceți consumul de zahăr

Dacă luați prea mult zahăr, puteți provoca o mulțime de efecte secundare asupra sănătății dumneavoastră și crește, de asemenea, trigliceridele și reduce colesterolul bun. Acest lucru vă crește șansele unui atac de cord.

4. Mâncați bine

Consumați o mulțime de legume și fructe în fiecare zi și, de asemenea, usturoiul este foarte benefic. Poate reduce tensiunea arterială. În cazul în care nu vă place gustul de usturoi, există unele suplimente de usturoi. De asemenea, atacul de cord poate fi un rezultat al unei inflamații ridicate, iar curcumina – un compus turmeric; poate ajuta cu asta. Aceasta conține proprietăți puternice antiinflamatorii, care pot reduce acumularea plăcii în artere.

Sfat: trebuie să știți la ce vă trimite corpul semnele și verificați mereu cauza lor. Dacă credeți că aveți un atac de cord, ar trebui să primiți asistență medicală și să mergeți imediat la spital.

Iată un videoclip care vă va oferi mai multe informații despre atacurile de cord la femei: