Sanatos Online

5 motive pentru care ar trebui sa înghetati afinele

Cred că suntem deja conștienți de faptul că afinele sunt foarte bune pentru sănătatea noastră generală. Vitaminele pe care acestea le conțin răspândesc o serie de beneficii pe tot corpul, dar este posibil să le facem și mai sănătoase?

Aparent, da. Da putem. Din ce în ce mai multe cercetări indică faptul că fructele înghețate pot fi chiar mai sănătoase. Acest lucru pare să fie cazul în cazul afinelor ecologice, unde concentrația de antocianină este de fapt mai puternică după o scurtă ședere în congelator. În cazul în care nu știți, antocianurile conțin un număr de calități antiinflamatorii și sunt cunoscute pentru a beneficia de sănătatea dumneavoastră generală a creierului.

Unele cercetări chiar sugerează că antocianina poate avea proprietăți anti-carcinogene care ar putea revoluționa complet industria medicală.

Ce face înghețarea?

Atunci când înghețați afine (pentru perioade scurte sau lungi de timp), temperaturile scăzute pătrund adânc în fructe și perturba structura țesutului – aceasta face ca antocianii să fie mai disponibili și mai absorbabili.

Boabele au de fapt culoarea lor ascuțită, albastră din cauza antocianinei din țesut. Plăcile organice au deja un conținut nutrițional mai mare decât alternativele, dar înghețarea acestora poate îmbunătăți efectiv aceste 5 beneficii:

1. Îmbunătățirea sănătății inimii

Consumul de afine congelate vă poate reduce semnificativ riscul bolilor de inimă. Acest lucru se datorează faptului că substanțele nutritive reglează și relaxează elasticitatea arterelor dvs. în peretele vascular, împiedicându-le să se deterioreze. În consecință, acest lucru îmbunătățește și fluxul sanguin, oferindu-vă o tensiune arterială sănătoasă în acest proces.

2. Risc redus de boală Alzheimer și alte forme de demență

Anthocianina din fructe de padure poate imbunatati de fapt functiile de memorie si protejeaza creierul impotriva deteriorarii si pierderii celulelor. Protecția vă face procesul de codare și recuperare mai fluid, ceea ce ușurează recuperarea informațiilor. Boabele pot, de asemenea, îmbunătăți creșterea celulelor nervoase și facilitează comunicarea între procesele celulelor nervoase. Acest lucru încetinește, de fapt, rata pe care o îmbătrânesc și, în cele din urmă, moare.

3. Îmbunătățirea sănătății sistemului nervos

Antioxidanții din afine furnizează protecția celulelor nervoase, după cum sa menționat anterior. Acestea vă mențin, de asemenea, creierul sănătos din cauza diferitelor forme de poluare cu toxine care sunt expuse zilnic. Ele creează efectiv o protecție în jurul sistemului nervos pentru ao menține sănătoasă și puternică pentru o perioadă mai lungă de timp.

4. Funcția îmbunătățită a motorului

Adulții mai în vârstă, care suferă de deplasări cu deficiențe mai mari de 70 de ani și peste, în general, se comportă și se comportă mai funcțional după consumarea de afine înghețate. Ei au sporit abilitățile cognitive, ceea ce arată o capacitate motorizată mai bună comparativ cu alte bărbați și femei din aceeași grupă de vârstă.

5. Digestie îmbunătățită

Antioxidanții din afine vă protejează tractul digestiv împotriva oricăror daune din surse externe. Lucrul înfricoșător este că multe persoane care nu au antioxidanți în dietele lor dezvoltă în consecință cancer ca urmare a sănătății gastrointestinale sărace. Persoanele cu risc de a dezvolta cancer de colon ar trebui să aducă cu siguranță mai multe afine congelate în dieta lor.