Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

4-MAJOR-HEART-ATTACK-RED-FLAGS-YOU-NEED-TO-KNOW (1)

4 semne majore ale atacului de cord pe care ar trebui sa le stii!

Contrar opiniei populare, atacurile de cord nu sunt de obicei marcate prin semne evidente sau clasice – cum ar fi infamul „Hollywood“ atac de cord dublat cu durere toracică severă.

De fapt, aproximativ 25% din atacurile de cord au loc „în tăcere“, adică nu există simptome clare sau ușor de recunoscut. Din păcate, aceste atacuri de cord tacute sunt frecvent fatale, în special pentru că atât de mulți oameni nu reușesc să caute tratament medical.

Dr. Chauncey Crandall, unul dintre cardiologi de conducere din America, și-a petrecut zeci de ani de lucru pentru a preveni, a minimiza și a inversa bolile de inima. De-a lungul acestui timp, Dr. Crandall a ajuns să recunoască faptul că inima nu avertizează oamenii de un potențial atac de cord minute, zile sau chiar săptămâni înainte de eveniment.

Umflătura

Cei mai mulți oameni cred că umflarea picioarelor sau gleznelor are de a face cu statul prea mult, dar, de asemenea, insuficienta cardiaca poate determina lichidul sa se acumuleze in organism. Acest lucru poate provoca umflarea picioarelor sau abdomenului, precum și a picioarelor și gleznelor. Atunci când se întâmplă acest lucru, mulți oameni își pierd si apetitul.

Anxietate

Mulți supraviețuitori afirmă că au avut sentimente de anxietate sau frica de moarte chiar înainte de atacurile de cord. Deși mulți oameni cu atacuri de anxietate cred că acestea au un atac de cord, este mai bine să fie în siguranță decât le pare rău. Sunati la salvare.

Durere în alte părți ale corpului

Pentru mai multe victime ale atacului de cord, durerea începe în piept, și apoi se extinde la umeri, brațe, coate, gât, maxilar, spate și chiar abdomen. Cu toate acestea, uneori, nu există nici o durere în piept real – doar durerea în unele dintre aceste alte părți ale corpului. Durerea între omoplați sau durere în una sau ambele brațe este deosebit de comună. Aceasta durere poate veni și pleca, asa ca nu lasa sa te pacaleasca.

Tusea

Unii oameni care au insuficienta cardiaca vor tusi cu flegma sângeroasa, dar altele au pur și simplu o tuse sâcâitoare sau wheezing, care este, uneori, un simptom al insuficienței cardiace. Acesta este un rezultat al acumulării de lichid in plamani. Este deosebit de important să acorzi o atenție la acest simptom, dacă aveți oricare dintre celelalte simptome enumerate aici.

Mai sus sunt doar câteva dintre semnele ascunse pe care oamenii cel mai probabil, nu le coreleaza cu un atac de cord; mai jos, sunt unele dintre cele mai frecvente semne sau tradiționale, ar trebui să fie, de asemenea conștienți.

disconfort toracic.

Scurtare a respirației

Transpirație rece

Greaţă

Amețeală.

Nu încercați să le ignorati, în speranța că vor pleca. Dacă simptomele durează mai mult de cinci sau 10 minute, suna la 112. De asemenea, puteți mesteca și înghiți o aspirină, dacă nu sunteți alergic la ele.