Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

5f-650x650-600x600-1

13 lucruri care se întâmplă atunci când începi să consumi în fiecare zi ghimbir

În cazul în care nu ai adaugat ghimbir la dieta ta, ar trebui să începi într-adevăr, pentru că există unele mari beneficii de sanatate care vin cu el.

Ghimbirul este o plantă cunoscută, care în primul rând, a fost găsit în China, dar astăzi s-a răspândit în întreaga lume. Radacina de ghimbir este adesea folosita ca un condiment.

Ghimbirul are bonus adăugat că are un gust delicios, de asemenea, și poate fi folosit in atatea moduri diferite . Este un condiment, care este utilizat la nivel global în mâncăruri, deserturi și chiar băuturi.

Aceasta planta are o multime de beneficii sanatoase pentru organismul nostru. Noi vă prezentăm câteva dintre ele:

Lupta cu celulele canceroase

Ghimbirul are capacitatea de a distruge celulele canceroase ovariene, de altfel, cu o viteză mai mare și mai sigură în comparație cu medicamentele pentru chimioterapie, care sunt pe bază de platină și sunt adesea administrate pacientilor cu cancer ovarian.

Consumul de rizomi de ghimbir poate reduce nivelurile de colon si inflamatia intestinului, reducând astfel riscul de cancer de colon.

reduce inflamația

Ghimbirul este foarte benefic pentru tratarea stărilor de sănătate legate de celula inflamata, datorită compusului din acesta cunoscut sub numele de gingerol.

El poate ameliora durerea și umflarea musculara la pacienții cu artrită și dureri musculare. De asemenea, este benefic pentru cei care se confrunta cu obezitatea, diabetul si boala Alzheimer, care sunt cauzate de inflamarea celulelor.

Opreste refluxul de acid

Un studiu prezentat de revista, Molecular Research și Nutriție alimentară, a demonstrat că compușii de ghimbir au lucrat de șase ori mai bine comparativ cu medicamentele de blocare de acid. Medicamentele distrug bariera de acid gastric, dar creștc riscul de a face ulcer sau cancer de stomac.

Previne greata de dimineata

Cand vine vorba de femei gravide, se recomandă să se consulte medicii lor inainte de a folosi orice plante medicinala sau medicație. Unele femei au susținut că ghimbirul reduce greața și vărsăturile. De obicei, acesta este prescris sub formă de tablete de 200 mg și trebuie să-l luați la fiecare 4 ore.

Remediu pentru tuse sau dureri în gât

Acesta a fost cel mai folosit ca remediu de casa pentru tratarea tusei și a durerilor de gât. Adauga felii de rizomi de ghimbir în apă clocotită și se adaugă lămâie și miere la ea. Acesta va calma dureri de gât și va șterge congestia nazală.

Imbunatateste digestia si opreste flatulența

Dacă aveți un stomac deranjat, se fierb cateva felii de ghimbir pentru câteva minute și se foloseste miere prime pentru a îndulci. Acesta va calma stomacul hodorogit. Dacă aveți flatulență, luați doze de 250-500mg, de 3 ori pe zi.

amelioreaza durerile de cap

Dacă te confrunti cu o migrenă, combinația de ghimbir cu ardei iute si menta este solutia perfecta pentru tine. Adauga un varf de cutit de boia iute și o linguriță de mentă uscată, apoi se adaugă felii de ghimbir si se lasa sa fiarba. Aveți posibilitatea să utilizați miere prime pentru a îndulci.

Alină o durere de dinți

Vă poate scuti o durere de dinți prin utilizarea unui ghimbir. Doar frecati ghimbir crud pe gingii si vei simti imediat ameliorarea durerii.

Stimulează circulația sângelui

Pune-50gr rizomi de ghimbir într-o cârpă și se stoarce sucul. Se adaugă sucul într-un bazin de apă caldă și 4-5l se aplică zonei. Acesta va dizolva materia toxica acumulata.

Alte beneficii oferite de ghimbir:

Puteți preveni greață și vărsături după ce mestecati o bucată de ghimbir.

De asemenea, în cazul în care mestecati o bucată de ghimbir, înainte de masă se vor adăuga active, sucurile digestive și inspiră apetitul.

Dacă aveți intinderi musculare, se combină pasta de ghimbir cu turmeric și se freca pe zona afectata de 2 ori pe zi.
Bea un pahar de apă de ghimbir dimineața, în scopul de a stabiliza nivelul de glucoză din sânge.