Healthy Romania

Un simplu sit WordPress

12-Symptoms-of-Kidney-Disease-That-You-Must-Know

12 Simptome ale bolii renale pe care trebuie să le cunoașteți

Aceste simptome sunt bine de știut din cauza faptului că o boală de rinichi poate fi un ucigaș tăcut. Dacă nu o puteți recunoaște în timp, situația ar putea deveni critică. Și, bineînțeles, prevenirea lor în timp este întotdeauna cea mai bună. Iată cele 12 cele mai frecvente simptome:

Modificări ale funcției urinare: Primul simptom al bolii renale este modificarea cantității, frecvenței urinării.

Este posibil să existe o creștere sau o scădere a cantității și / sau a frecvenței acesteia, în special noaptea. De asemenea, poate arăta mai închis la culoare. Puteți simți nevoia de a urina, dar nu puteți să faceți acest lucru când ajungeți în toaletă.

Dificultăți sau dureri la golire: Uneori aveți dificultăți sau simțiți presiune sau durere în timpul golirii.

Infecțiile tractului urinar pot provoca simptome cum ar fi durerea sau arsura în timpul urinării. Când aceste infecții se răspândesc în rinichi, acestea pot provoca febră și durere în spate.

Sânge în urină: Acesta este un simptom al bolii renale, care este un motiv determinant de îngrijorare. Pot exista alte motive, dar este recomandabil să vizitați medicul dumneavoastră în cazul în care observați acest lucru.

Umflarea: Rinichii îndepărtează deșeurile și lichidul suplimentar din organism. Atunci când acestea nu sunt capabile să facă acest lucru, acest lichid suplimentar se va dezvolta provocând umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor și / sau a feței.

Oboseala extrema și slăbiciune generalizată: Rinichii produc un hormon numit eritropoietină care ajută la producerea de globule roșii care transportă oxigen. În cazul bolii renale, nivelele scăzute de eritropoietină determină scăderea numărului de globule roșii din sânge, ceea ce duce la anemie. Există scăderea cantității de oxigen în celule, cauzând slăbiciune generalizată și oboseală extremă.

Amețeli și incapacitatea de a se concentra: Anemia asociată cu afecțiuni renale vă epuizează, de asemenea, creierul de oxigen care poate provoca amețeli, probleme cu concentrarea etc.

Simtiti frig tot timpul: dacă aveți boală de rinichi, puteți simți frigul chiar și atunci când vă aflați într-o ambianță caldă

Din cauza anemiei. Pielonefrita (infecția rinichilor) poate provoca febră cu frisoane.

Erupții cutanate și mâncărime: insuficiența renală determină acumularea de deșeuri în sânge. Acest lucru poate provoca mâncărime severe și erupții cutanate.

Respirația amoniacală și gustul metalic: insuficiența renală crește nivelul ureei în sânge (uremia). Această uree este defalcată până la amoniac în saliva care provoacă respirație urinară, urât mirositoare, numită respirație amoniacală. Este, de obicei, asociat cu un gust metalic neplăcut (disgeuzie) în gură.

Greață și vărsături: acumularea de reziduuri în sângele dumneavoastră în boala renală poate provoca, de asemenea, greață și vărsături.

Dificultăți de respirație: Boala rinichilor determină acumularea de lichid în plămâni. Și, de asemenea, anemia, o comună

Efectul secundar al bolii renale, infometeaza corpul de oxigen. Este posibil să aveți probleme cu prinderea respirației datorită acestor factori.

Durerea din spate sau laterale: unele cazuri de afecțiune renală pot provoca dureri. S-ar putea să simțiți o durere severă de crampe care se extinde de la partea inferioară a spatelui în zona inghinală dacă există o piatră de rinichi în ureter. Durerea poate fi, de asemenea, legată de boala de rinichi polichistică, o tulburare renală moștenită, care provoacă multe chisturi umflate în rinichi. Cistita interstițială, o inflamație cronică a peretelui vezicii urinare, cauzează durere cronică și disconfort.

Este importantă identificarea precoce a bolii renale, deoarece în majoritatea cazurilor daunele rinichilor nu pot fi anulate. Pentru a reduce șansele de a suferi probleme renale severe, consultați-vă medicul atunci când observați unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus. Dacă sunt capturate devreme, boala renală poate fi tratată foarte eficient.